I'd been living with my wife for eight years and one night“morn”says,“I guess you guys are never gonna get married.I mean,you've been through jail together,you'e living together,but..,oh,forget it.”
“Oh,well,”I said,“put it like that and I'll marry your daughter tomorrow.”
Actually,I don't know what we were waiting for,except that for a guy it's never the right time to get married.I'm also suspicious of any two people who don't struggle with that decision.Part of my problem was that I was still lusting in my heart after other ladies.But somehow I knew that I wasn't going to find another woman remotely as great as my soon-to-be wife.It's a good thing my mother-in-law finally spoke up.
I finally gathered my courage one day when we were having a picnic,and popped the question.I also gave my wife a big tourist pamphlet about Switzerland.I wasn't taking any chances.
She said no.
It killed me.I felt sick to my stomach.I lost my appetite.Our dog just stared at me,thinking,“If you're not going to eat your lunch,I will.”Finally,I said,“But the Switzerland trip is yours if you say yes.”
“Switzerland,”she said,“is filled with precise,humorless people.”
“Maybe I should have suggested Paris?”
For a minute it seemed as if my change in travel plans would rate a solid“maybe”.But she said no again.When we woke up the next morning,she told me that she'd slept on my proposal.“I guess I was a little rude to you last night,”she explained.Meanwhile,I'm figuring I'm off the hook for this marriage thing for at least another eight years.I could afford to be generous.
“I asked,you said no.It's okay,”I said.I might have looked a little too relieved because later that day she gave me a little box.Inside was a gold watch.On the back was inscribed.“Yes.I've reconsidered.”
I liked the watch,so I did the right thing.
1、By saying“I could afford to be generous.”(third paragraph from the bottom)the man implied that he__________.
A.wouldn't care too much if he stayed single
B.could take her to a better place than Paris
C.was rich enough to support his wife
D.didn't care what she thought about his proposal
2、The reason why the man had waited so long was that he_________.
A.didn't think eight years was long enough
B.suspected that husband and wife would often quarrel
C.didn't think he was ready to propose to her
D.was waiting for his mother-in-law's approval
参考解析：推理题.从文章第三段中“…for a guy it’s never the right time to get married．(对一个年轻人来说任何时候都不适合结婚)”以及“．．．I was still lusting in my heart after other ladies．(我心里仍然对其他女人有兴趣)”可以看出，作者还没有做好结婚的准备.A、B文中均未提到.文中作者说到岳母提出让他们结婚是一件好事，并不是说他等着岳母同意.故D不选.正确答案为C.
3、The last sentence“I did the right thing”implied he_________.
A.traveled with his wife
B.had a successful marriage
C.liked the watch very much
D.waited for another eight years
4、The best title for this text would be___________.
A.How My Mother-In-Law Helped Me
B.How I Received a Gold Watch I Liked
C.How I Made My Wife Travel With Me
D.How I Came to Marry-My Wife
5、The man proposed to the woman because _________.
A]he realized he could find no other woman better
B.he was afraid that the woman might leave him
C.he was eager to visit Switzerland with the woman
D.he could finally overcome his fear for marriage